Fanfare St. Caecilia Schimmert

Actueel

Home

, welkom op de homepage van Fanfare Sint Caecilia Schimmert. Op deze website kunt u terecht voor informatie over onze vereniging, zoals historie, de verschillende onderdelen binnen de vereniging, sponsoren en vrienden, activiteiten en nog veel meer. Veel plezier met surfen en laat gerust een berichtje achter in ons gastenboek.

 

In Memoriam dhr. Sef Pijpers

In 2004 hebben wij een bijzonder concert georganiseerd om te vieren dat dhr. Sef Pijpers 25 jaar supervisor was van onze vereniging, het tekende de unieke samenwerking tussen hem en Schimmert. Na zijn start als supervisor heeft de vereniging de ontwikkeling van de muzikanten middels een eigen, indertijd Rijks erkende, opleiding professioneler opgepakt. De wijze waarop dhr. Sef Pijpers de muzikanten bewust maakte dat het maken van muziek meer is dan het spelen van de juiste noten, heeft ertoe geleid dat er een klankidioom in Schimmert is ontstaan waar we vandaag de dag nog steeds profijt van hebben. Recent bij een concert werd door de luisterende muzikanten van een ander korps dit bijzondere klankidioom geroemd. Al meerdere jaren is Frenk Rouschop nu onze dirigent. Frenk Rouschop is een van zijn leerlingen die veel van de vaardigheden die dhr. Sef Pijpers doceerde tot uitdrukking brengt in zijn aanpak van ons korps. Wij zijn dhr. Sef Pijpers veel dank verschuldigd voor hetgeen hij voor onze vereniging heeft betekend.

Foto's repetitieweekend

Afgelopen weekend was het eindelijk zover, na 16 jaar weer eens met z'n allen "op weekend"! Uiteraard om muzikaal weer een goede stap richting het WMC te zetten maar vooral ook om na 2 jaar Corona weer eens samen iets leuks te doen. Sommige herinneringen zijn wellicht wat vervaagd door de drank maar dankzij huisfotograaf Rob Creemers kunnen we het hele weekend nog eens herbeleven.
Veel kijkplezier!!

Nieuwe fanfare-info!!!

Er is weer een nieuwe Fanfare-info!
Klik hier om hem te lezen!

Tips van Noël voor thuis

Corona houdt ons nog wel even bezig! En daarom iets om jou thuis bezig te houden met muziek. In deze speciale rubriek neemt ons fanfare-icoon Noël Speetjens ons mee in tips voor thuis! Tips van Noël voor thuis.

Bewaarkaarten

Er zijn nu bewaarkaarten beschikbaar voor de drumband en fanfare. Dit zijn handige overzichten met de belangrijkste (contact)informatie. Print hem uit en hang hem op het prikbord!
Bewaarkaart drumband
Bewaarkaart fanfare

eXTReMe Tracker

Alle rechten voorbehouden. В1999-2016.