Fanfare St. Caecilia Schimmert

Actueel

Home

, welkom op de homepage van Fanfare Sint Caecilia Schimmert. Op deze website kunt u terecht voor informatie over onze vereniging, zoals historie, de verschillende onderdelen binnen de vereniging, sponsoren en vrienden, activiteiten en nog veel meer. Veel plezier met surfen en laat gerust een berichtje achter in ons gastenboek.

 

December Druim

Betreed de betoverende wereld van muziek en vier de warmte van de feestdagen met het concert "December Druim"! Fanfare St. Caecilia Schimmert verwelkomt je op zondag 10 december in de prachtige omgeving van de St. Remigiuskerk in Schimmert. Samen met het betoverende geluid van het gemengde koor Crescendo uit Doenrade en de briljante tonen van solisten Vincent Kusters en Danique Paffen belooft deze avond een muzikale reis te worden die je hart zal verwarmen. Mis deze magische muzikale ervaring niet en kom samen met ons de decembermaand inluiden.

Prijs per ticket: € 12,50 (inclusief consumptie)
Datum + tijd: Zondag 10 december om 19:00
Locatie: St. Remigiuskerk te Schimmert

De online kaartverkoop is gesloten maar niet getreurd, er zijn nog kaarten te verkrijgen bij de ingang van de kerk. Contant geld is niet nodig want er kan gepind worden.

In Memoriam dhr. Sjeng Mevis

Op donderdag 1 juni hebben we afscheid genomen van ons erebestuurslid Sjeng Mevis. Met muziek hebben wij Sjeng thuis afgehaald en naar de kerk begeleid. Met muziek van korps en drumband en ook van de kinderen en kleinkinderen hebben wij de viering opgeluisterd. Vele mensen waren gekomen om Sjeng de laatste eer te bewijzen. Vele jaren is hij bestuurslid en muzikant geweest van onze fanfare en na gestopt te zijn was hij een regelmatige bezoeker en een fervent supporter.

In de periode dat Sjeng als secretaris de spil was in de vereniging heeft hij, samen met de andere bestuursleden, stappen gezet om de muzikale ontwikkeling vorm te geven. Twee belangrijke zaken waren hierbij het aanstellen van, de recent overleden, Sef Pijpers als supervisor en het opleiden van de leerlingen op een, mag je gerust stellen, semiprofessionele wijze. Met muziekschool gekwalificeerde docenten werden de leerlingen klaargemaakt voor het korps en de drumband. Dit alles zonder de essentie van de vereniging, namelijk het zijn van een vereniging van en voor het dorp, uit het oog te verliezen.

Met Sjeng aan het buffet werden steeds mooie herinneringen op gehaald. Fameuze uitspraak als "we hebben ze liggen" of de sarie marijs die gespeeld werd, ook door Sjeng als hij een instrument kon bemachtigen, bij weer een goed afgesloten concours zijn legendarisch. Een op en top verenigingsman die van Mia en de kinderen de ruimte kreeg om veel tijd te steken in zijn fanfare.

Op de annonce staat: "een rijk leven vol kleur en klank is afgerond". Kleur hebben wij wat minder maar klank des te meer,

Sjeng bedankt voor alles.

In Memoriam dhr. Sef Pijpers

In 2004 hebben wij een bijzonder concert georganiseerd om te vieren dat dhr. Sef Pijpers 25 jaar supervisor was van onze vereniging, het tekende de unieke samenwerking tussen hem en Schimmert. Na zijn start als supervisor heeft de vereniging de ontwikkeling van de muzikanten middels een eigen, indertijd Rijks erkende, opleiding professioneler opgepakt. De wijze waarop dhr. Sef Pijpers de muzikanten bewust maakte dat het maken van muziek meer is dan het spelen van de juiste noten, heeft ertoe geleid dat er een klankidioom in Schimmert is ontstaan waar we vandaag de dag nog steeds profijt van hebben. Recent bij een concert werd door de luisterende muzikanten van een ander korps dit bijzondere klankidioom geroemd. Al meerdere jaren is Frenk Rouschop nu onze dirigent. Frenk Rouschop is een van zijn leerlingen die veel van de vaardigheden die dhr. Sef Pijpers doceerde tot uitdrukking brengt in zijn aanpak van ons korps. Wij zijn dhr. Sef Pijpers veel dank verschuldigd voor hetgeen hij voor onze vereniging heeft betekend.

Foto's repetitieweekend

Afgelopen weekend was het eindelijk zover, na 16 jaar weer eens met z'n allen "op weekend"! Uiteraard om muzikaal weer een goede stap richting het WMC te zetten maar vooral ook om na 2 jaar Corona weer eens samen iets leuks te doen. Sommige herinneringen zijn wellicht wat vervaagd door de drank maar dankzij huisfotograaf Rob Creemers kunnen we het hele weekend nog eens herbeleven.
Veel kijkplezier!!

Nieuwe fanfare-info!!!

Er is weer een nieuwe Fanfare-info!
Klik hier om hem te lezen!

Tips van Noël voor thuis

Corona houdt ons nog wel even bezig! En daarom iets om jou thuis bezig te houden met muziek. In deze speciale rubriek neemt ons fanfare-icoon Noël Speetjens ons mee in tips voor thuis! Tips van Noël voor thuis.

Bewaarkaarten

Er zijn nu bewaarkaarten beschikbaar voor de drumband en fanfare. Dit zijn handige overzichten met de belangrijkste (contact)informatie. Print hem uit en hang hem op het prikbord!
Bewaarkaart drumband
Bewaarkaart fanfare

eXTReMe Tracker

Alle rechten voorbehouden. В1999-2016.