Fanfare St. Caecilia Schimmert

, welkom op de homepage van Fanfare Sint Caecilia Schimmert. Op deze website kunt u terecht voor informatie over onze vereniging, zoals historie, de verschillende onderdelen binnen de vereniging, sponsoren en vrienden, activiteiten en nog veel meer. Veel plezier met surfen en laat gerust een berichtje achter in ons gastenboek.

Uitslag Koo-sjiete

Op zaterdag 28 september was het weer zo ver! Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft André 2 dames bereid gevonden hun kunstje te doen tijdens het jaarlijkse Koo-sjiete. De dames konden het niet laten om onderweg naar de wei al een klein exemplaar te produceren waardoor we zaterdagmiddag extra lang moesten wachten. Na 1,5 uur was het dan toch eindelijk zover, het 1e plakkaat was gedeponeerd. Op de foto is te zien hoe de hoofdprijs wordt geïnspecteerd door André. Niet veel later werd ook de 2e prijs geproduceerd.

De winnende nummers zijn:
Hoofdprijs: 1664
Tweede prijs: 0863

We wensen de winnaars veel plezier met hun prijs!

Fanfare-info september

Ben je benieuwd naar de activiteiten die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden of naar wat er nog op de planning staat? Bekijk dan de nieuwe fanfare-info!

Voorstelling: De Engelenburcht

Het concert Engelenburcht is uiterverkocht. Aan de kassa zijn nog enkele plaatsen in de 2e rang verkrijgbaar

De voorstelling "De Engelenburcht" wordt een voorstelling van ca. 75 min. die vertelt hoe een klein Belgisch dorp (Tildonk) de Eerste Wereldoorlog heeft beleefd. In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van (specifiek voor dit werk gecomponeerde) muziek, vertellers en beelden op scherm. Het wordt geen flashy musical maar een sobere voorstelling. Tekst en muziek zijn echter wel kleurrijk en zeer genuanceerd. Het tempo van de afwisseling van de beelden - en van de voorstelling in het algemeen - is traag, en versterkt het indringende en intense karakter van het werk. Muziek wordt afgewisseld met teksten van drie verschillende Belgische vertellers. Thema's die aan bod komen zijn: angst, geloof (dat wankelt, maar ook een enorme steun is), hoop, de dood en de gruwel van de oorlog; spijt en wroeging, herinnering en heimwee; eenzaamheid.

Dit werk is voor het eerst uitgevoerd door fanfare Toeterdonk uit Tildonk (België) o.l.v. Simon van Hoecke, geen onbekende voor onze vereniging. Bij deze voorstelling waren enkele van onze leden aanwezig en het heeft hen op het idee gebracht dit werk uit te voeren in ons dorp. Hoewel de voorstelling eigenlijk over een klein Belgisch dorp in de Eerste Wereldoorlog gaat is het een op een toe te passen op een klein Limburgs dorp als Schimmert in de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is duidelijk dat de voorstelling in verschillende Belgische dorpen en steden volle zalen heeft getrokken en zeer enthousiaste reacties heeft ontvangen. Daarnaast is het bekroond met de VLAMO-award in 2016, een prijs voor initiatieven die creatief en artistiek zijn en door de vom een blijvende impact op de omgeving heeft.

Ann van Dessel heeft de teksten voor deze voorstelling geschreven en zal deze teksten ook, samen met twee andere vertellers (Jan Vanlangendonck en Mohammed Sultan), opvoeren gedurende de voorstelling.

Wij verheugen ons zeer deze voorstelling voor u te mogen presenteren, waarbij ook medewerking wordt verleend door de Heemkundevereniging Schimmert en Schutterij St. Sebastiaan Schimmert. Wij hopen u dan ook welkom te heten op 9 november 2019 om 19.30 uur in de St. Remigiuskerk te Schimmert.

Voor de kaartverkoop verwijzen wij u naar de link: https://engelenburcht.myonline.store
De kosten voor de kaarten zullen zijn:
- Voorverkoop: € 12,50 jeugd <16 € 7,50
- Aan kassa: € 15,-- jeugd <16 € 10,--

Mocht u per mail kaarten willen bestellen, dan kan dat natuurlijk ook door een mail te sturen naar: bestuur@fanfareschimmert.nl

Foto's intern solistenconcours

Op 30 maart organiseerde de Commissie Opleidingen weer het jaarlijks solistenconcours. Kijk in ons fotoboek voor de foto's (met dank aan Barry Kuipers).

Slagwerkensemble St. Caecilia Schimmert wint ONSK!

Ons slagwerkensemble o.l.v. Roy van Wersch is op het ONSK (Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen) te Barneveld kampioen geworden in de basisklasse gestemd.

De drumbandleden speelden 86 punten bij elkaar met 'Wooden Puppets' en eindigde daarmee bovenin de ranglijst

Van harte proficiat!

Bewaarkaarten

Er zijn nu bewaarkaarten beschikbaar voor de drumband en fanfare. Dit zijn handige overzichten met de belangrijkste (contact)informatie. Print hem uit en hang hem op het prikbord!
Bewaarkaart drumband
Bewaarkaart fanfare

eXTReMe Tracker

Alle rechten voorbehouden. ©1999-2016.