Fanfare St. Caecilia Schimmert

Vrienden

Trampelkeu

De Trampelkeu is de wandelvereniging uit Schimmert en is in 1980 ontstaan uit een vriendenclub.

Sinds 6 oktober 1985 organiseert de vereniging een tweetal wandeltochten per jaar en wel de internationale lentewandeling op de eerste zondag in mei en de internationale herfstwandeling op de derde zondag in oktober. Deze dagen zijn specifiek gekozen om de wandelaars optimaal te laten genieten van de lenteperikelen, zoals bloesems, en de herfstpracht. Naast een mooie route over bos- en veldwegen hebben de Trampelkeu een naam opgebouwd wat betreft het selecteren en verzorgen van de controle posten. De wandelaar kan hier genieten van een heerlijke kop koffie, een echt stuk Limburgse vlaai en de nodige frisdranken.

De Trampelkeu gebruiken de opbrengsten van deze inmiddels in de verre omtrek bekende wandeltochten om onder andere Fanfare St. Caecilia Schimmert te ondersteunen! Een financiële steun waarmee onze vereniging jaarlijks een deel van de kosten zoals aanschaf en onderhoud van instrumenten en opleiding kan bekostigen. De opbrengst van de allereerste wandeltocht (1985) was bestemd voor het kerkedak van de St. Remigius Kerk in Schimmert. De opbrengst van de wandeltocht op 15 oktober 2006 was wederom bestemd voor de St. Remigius Kerk, die op dat moment een grondige renovatie onderging.

Genieten van een welverdiende versnapering na een lange wandeltocht op de zondagmorgen. Foto genomen op 4 september tijdens de Watertaore Fièste 2005.

De Trampelkeu hebben ook een eigen website, namelijk www.trampelkeu.nl. Hier vindt u uitgebreidere informatie over deze vereniging.

Maar wie goed oplet kan de Trampelkeu zomaar ergens in het Limburgse heuvelland tegenkomen bij hun wekelijkse wandeling op de zondag morgen!